Kérdése van? Hívjon minket! +36203761619
mono
Felhasználási területei:
Székrekedés esetén ajánlott, nem mellesleg gyulladáscsökkentő hatással bír és megelőzi az érelmeszesedést. Az egyik legértékesebb táplálékforrásunk, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Fogyasztható reggeliként, péksüteményekben, tésztákban. A belőle készült tojásfehérjeszerű kocsonyát használhatjuk vagdaltakba, fasírtokba és töltelékekbe tojás helyett.
Felhasználása
Bélrenyheség, székrekedés esetén ajánlott leginkább fogyasztása. Tökéletes omega-3 forrás, emellett gyulladáscsökkentő hatású és megelőzi az érelmeszesedést.
Egyedülállóan magas fitoösztrogén tartalma miatt összemérték bizonyos hormonkészítményekkel, amelyet a női problémák kezelésére használtak. Hatásosabbnak bizonyult a mellrák kezelésében, mint a szintetikus hormonok.
Az egyik legértékesebb táplálékforrásunk, mivel A, B, C, D és E vitaminban gazdag, ezek mellett tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, rezet, fluort és még jódot is.
Elkészítés
Fogyasztás előtt ajánlatos, megőrölni vagy széttörni valahogy, mivel fényes külső része egészben nehezebben emészthető. Naponta fogyasszunk 1-2 evőkanállal, leginkább reggeli előtt, bő vízzel.
Egész nap igyunk minél több vizet, ugyanis segít a szervezet tisztán tartásában is. A lenmag rendszeres fogyasztása optimizálja az emésztést, és kiváló székrekedés esetén is. Ha valaki ezzel a problémával küzd, fogyasszon naponta 2-3 kanál lenmagot, jó sok vízzel.
Hogyha nem fogyasztunk elég folyadékot, a dolog visszájára fordulhat: a lenmag héjában levő nyálkaanyag 3 liter folyadékot is telíteni tud.
Allergén információ:
A termék mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült.
Minőségét megőrzi:
Csomagoláson jelzett időpontig.
Felhasznált irodalom
Rápóti-Romváry: Gyógyító Növények
Dr. Németh Imre: Gyógynövény- és drogismeret