Kérdése van? Hívjon minket! +36203761619
bélhurut ellen, vesebántalmak ellen, húgyúti megbetegedések ellen, magas vérnyomás ellen, májbántalmak, mono
Latin neve:
(Cynosbati pseudo fructus)
Felhasználási területei:
Különösen vese és hólyagbajokra használják, jó hatással van magas vérnyomásra, bélhurutra, hörghurutra, valamint epe és májzavarokra. Felhasználását tekintve alkalmazhajuk gyógyteaként vagy gyógyborként is, de terméséből készülhet akár lekvár, likőr vagy szörp is.
Tea felhasználása
A csipkehús enyhe vízhajtó hatással bír, szabályozza az erek áteresztő képességét, erősíti az érfalakat, ezáltal pedig gyorsítja a véráramot. Ebből adódóan kiválóan alkalmas érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére.
Található benne A, B1, B2, P, és K vitamin, de leginkább magas C vitamin tartalmáról ismeretes.
Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésének szempontjából. Kedvezően hat a cukorbetegségre, szabályozza a vércukorszintent, immunerősítő hatással bír, stresszoldó, ezen kívül pedig segíti a csontok erősödését.
Hatásait népi tapasztalatok és eredmények erősítik meg. 10 személyből 6-7 személynél eredményesen működik. A tea fogyasztható önmagában vagy gyógyszeres terápiák kiegészítéseként. Utóbbi esetben ajánlott a kezelőorvos véleményének kikérése!
Gyógytea elkészítés
2-2.5 g csipkebogyó húst tegyen 1 csésze (2.5 dl) forrásban lévő vízbe és 10 percig hagyja ázni, majd szűrje le, Napi adag 3-4 csésze fogyasztása ajánlott.
Allergén információ:
A termék mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült.
Minőségét megőrzi:
Csomagoláson jelzett időpontig.
Felhasznált irodalom
Rápóti-Romváry: Gyógyító Növények
Dr. Németh Imre: Gyógynövény- és drogismeret